Wyzwania w opiece nad pacjentami z chorobami przewlekłymi.
Dopełniając zakupów w gigantycznym supermarkecie, co praktycznie jest nieodzownym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, spostrzegamy rozmaite artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to szereg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie szeroki asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – znacznie więcej na domenie internetowej ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości znamienite dla zdrowia, mnóstwo mikroelementów, otrębów, które mają należyty wpływ na nasz układ trawienny. Jednakże powinniśmy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy jedynie ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa w szeregu przypadków stosują takie triki, że dodają do pieczywa szablonowego, pszennego lub żytniego karmel, odrobinę ziarna słonecznika oraz wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu żadnych wartości.
2. Usługi
3. Porady
5. Subskrybuj